ХVІ Всеукраїнський радіодиктант національної єдності. Перші підсумки

ХVІ Всеукраїнський радіодиктант національної єдності. Перші підсумки

Українське радіо підбило перші підсумки Шістнадцятого Радіодиктанту національної єдності.

Станом на 22 листопада  надійшло вже понад 17 000 листів від учасників акції, з них 2300 електронною поштою.

Листи надійшли з усіх областей України, а також з-за кордону (Молдова -2,  Словенія – 1, Німеччина-1). Найактивнішими були слухачі Львівщини - понад 2500 листів та Києва – 2200. Поки що на перемогу у радіодиктанті претендує шестеро учасників, однієї-двох помилок припустилося майже 30 учасників. Але перевірка диктантів триває.

Найменшій учасниці – Кірі Масюті з села Семенівки, що на Миколаївщині, 2 роки й 3 місяці, їй допомагала бабуся.  А Софія Савчук з Івано-Франківська (7 років) разом із батьками пише радіодиктант уже вчетверте.  

Найстаршими дописувачками цьогоріч визнано дев’яностодворічну Надію Павлівну Приходько з Тернопільщини та Олександру Макарівну Оріхович, яка лише у 88 років уперше наважилася відіслати свою роботу на радіо, хоча в акції бере участь постійно.  

Чимало листів, крім самих диктантів містять відгуки: роздуми про українську мову, про відчуття єдності під час такої акції. Зокрема, Катерина Левченко з Дніпропетровської області пише:  «…української мови ніколи не вивчала….я народилася на Кавказі, потім жила у Воронізькій області, мої дідусь та бабуся розмовляли українською….Мені так сподобалася ця мова, що почала говорити дідусевою мовою і більше ніколи не розмовляю російською…»

Оксана з Харкова  так висловила свої почуття: «…от здається, написав аркушик і відіслав, та ні. Дійсно – свято! А настрій! У душі щось пирхає і світяться вогники …»

Перевірка радіодиктантів триває.