Росія допускає обмін ув'язнених українців

Росія допускає обмін ув'язнених українців

Росія допускає, що ув’язнені українці, Сенцов, Сущенко і Клих, які перебувають на території країни-агресора, можуть бути обміняні на росіян, які знаходяться в Україні. Про це заявив міністр закордонних справ Росії Сєргєй Лавров на прес-конференції під час міністерської зустрічі ОБСЄ у Гамбурзі.

Він також сказав, що Росія і контрольовані нею донбаські найманці готові до переговорів про обмін полоненими за формулою "всіх на всіх".

Насправді ж під час останньої зустрічі контактної групи у Мінську два дні тому українська сторона запропонувала звільнити 228 бойовиків в обмін на 42 українців, однак кремлівські найманці вчергове відмовилися.

Тим часом, під час зустрічі глав МЗС країн ОБСЄ так і не вдалося домовитись про спільне комюніке, заявив Генсек організації Ламберто Заньєр. У першу чергу це пов'язано з розбіжностями з приводу конфлікту на Сході України.

Ламберто Заньєр різко розкритикував перешкоджання роботі Спеціальної моніторингової місії на Донбасі і погрози на адресу її співробітників, причому основну відповідальність він поклав на проросійських найманців.