1 грудня 2013 року у Києві відбувся так званий Марш мільйонів

1 грудня 2013 року у Києві відбувся так званий Марш мільйонів

3 роки тому проти ночі 30 листопада, коли бійці нині розформованого спецпідрозділу "Беркут" розігнали мирну акцію протесту на Майдані, від дій міліції постраждали 84 людини. Після цього, 1 грудня, у центрі Києва на віче зібралися кілька сотень тисяч людей.

Сьогодні через підготовку до заходів із нагоди Маршу мільйонів - ходи, яка відбулася 3 роки тому - у столиці перекрили вулицю Хрещатик. На Майдані Незалежності як і 3 роки тому, зібралися кілька сотень представників організацій "Правий сектор", "ОУН", "Білий молот". Біля Адміністрації Президента вони провели мітинг з вимогою припинити переслідування політичних в'язнів.

А в Шевченківському райсуді Києва продовжують протестувати потерпілі від розгону Євромайдану 30 листопада 2013 року. Як повідомляє "Радіо Свобода", люди протестують проти затягування розгляду справи і заявляють про намір перебувати в судовій залі до виконання їхніх вимог. Вони вже провели там минулу ніч після того, як суд вчергове переніс засідання. Цього разу - через відсутність представників прокуратури та двох обвинувачених.