Уряд схвалив запровадження розстрочки для громадян

Уряд схвалив запровадження розстрочки для громадян

Кабінет міністрів схвалив запровадження 12-місячної розстрочки для громадян, які не отримують субсидії, на сплату житлово-комунальних послуг. Написавши відповідну заяву, споживач сплачуватиме половину належної суми, а решту рахунку зможе оплатити рівномірно з квітня по вересень наступного року, до початку чергового опалювального періоду.

Уряд також створив Офіс залучення і сприяння інвестиціям, призначив колишнього міністра інфраструктури Польщі Славоміра Новака головою Державного агентства автомобільних доріг.

Сьогодні ж українські урядовці визначили стартову ціну продажу "Одеського припортового заводу" - 5 мільярдів 160 мільйонів гривень.

Також Кабінет міністрів вирішив надавати учасникам АТО, які мають право на отримання житла, кошти на його самостійне придбання. Для цього між регіонами планують розподілити 300 мільйонів гривень державної субвенції.  

Сьогодні під час урядового засідання Прем'єр прозвітував про роботу Кабміну у III кварталі. Зокрема, за словами Володимира Гройсмана, одним sз найважливіших пріоритетів для чинних міністрів є розвиток національної економіки.

Він навів дані статистики: обсяги промислового виробництва в Україні після тривалого періоду падіння зросли на 2 %, суттєво уповільнились інфляційні процеси, зростають обсяги залучення інвестицій.