Стосовно трансляції програм Українського радіо мережею проводового мовлення

Стосовно трансляції програм Українського радіо мережею проводового мовлення

Прес-реліз

стосовно трансляції програм Українського радіо мережею проводового мовлення

За інформацією, що є в розпорядженні Національної радіокомпанії України (НРКУ), Публічне акціонерне товариство «Укртелеком» 18 липня 2015 року без будь-яких попереджень чи повідомлень призупинило трансляцію радіопрограм «Промінь» (УР-2) та «Культура» (УР-3) мережею проводового мовлення у м. Києві, посилаючись на нібито застарілість обладнання та збитковість роботи цієї мережі.

Нині ПАТ «Укртелеком» є недержавним підприємством. Діяльність Товариства у наданні послуг споживачам здійснюється на підставі ліцензій, виданих Національною комісією, що здійснює державне регулювання у сфері зв’язку та інформатизації. З часу створення НРКУ як юридичної особи (1995 р.), радіокомпанія не укладала окремих контрактів з ПАТ «Укртелеком» щодо доправлення до радіовузлів проводового мовлення програм УР-2 і УР-3. Таку послугу ПАТ «Укртелеком» надавало за рахунок абонентської плати радіослухачів.

Останнім часом поширення радіопрограм «Променя» та «Культура», що транслюються переважно в УКХ-діапазоні, суттєво зменшилося. А випадок з призупиненням трансляції УР-2 та УР-3 в проводовій мережі м. Києва вкотре засвідчує подальший занепад проводової мережі, як такої, - кількість її абонентів за останні роки скоротилася майже у 15 разів (з понад 18 млн. до 1 млн. 300 тис. радіоточок).

Національна радіокомпанія закликає керівництво держави вирішити на найвищому рівні подальшу долю проводового радіомовлення, яке для значної частини громадян України є головним джерелом одержання інформації. 

                                                                                                                                   Прес-служба НРКУ