МЗС не отримувало запит на агреман новому послу Росії

МЗС не отримувало запит на агреман новому послу Росії

У Міністерстві закордонних справ кажуть, що наразі не отримували запит на агреман новому послу Російської Федерації в Україні Міхаілу Бабічу. Про це увечері в п’ятницю розповів директор Департаменту політики та комунікації МЗС Олексій Макєєв.

Раніше речник президента Росії Дмітрій Пєсков заявив, що запит на агреман Бабічу вже зроблено. 28 липня Міхаіла Зурабова було звільнено від обов'язків надзвичайного та повноважного посла Росії в Україні, які він виконував з 5 серпня 2009 року.

Тим часом, лідер Радикальної партії Олег Ляшко вважає, що Президенту та МЗС має вистачити здорового глузду, щоб не погодитися на призначення російським послом в Україні кадрового розвідника Міхаіла Бабіча.
Про це політик написав на своїй сторінці у Facebook. Він назвав "верхом кремлівського цинізму пропонувати послом кадрового військового в умовах російської військової агресії".

На переконання Олега Ляшка, офіційний Київ мав би не нового посла приймати, а давно розірвати дипломатичні стосунки з країною-агресором.