Росія прагне війни з Україною

Росія прагне війни з Україною

Підтримка Росією бойовиків засвідчує її бажання принести війну на всю територію України. Таку думку висловив заступник генарального секретаря НАТО Александр Вершбоу під час відеозвернення до учасників VIII Київського безпекового форуму.

"Агресія Москви - це лише одна складова поведінки з дестабілізації, яку демонструє сьогодні Росія у порушення тих зобов'язань, які вона взяла на себе на початку 1990-х років минулого сторіччя", - зазначив Александр Вершбоу, нагадавши дії Росії в Абхазії та Південній Осетії як агресію проти Грузії.

Крім того, за його словами, попри обіцянки, Росія так і не вивела свої війська з Молдови. "Росія робить усе можливе для того, щоб заважати країнам-сусідам рухатися власним шляхом. Це стосується і Грузії, і Молдови, і України", - наголосив заступник генарального секретаря НАТО.

Тим часом, у Кремлі називають недоречним питання про ймовірність вторгнення Росії в Україну. Коментуючи інформацію про переміщення російських військ і військової техніки в прикордонних із Україною районах Ростовської області, прес-секретар президента Росії Дмітрій Пєсков порадив адресувати це питання Міністерству оборони.

У російському оборонному відомстві питання перекидання російських військових в Україну не коментують.