Прем'єр-міністр підтримав ідею створення дорожнього фонду

Прем'єр-міністр підтримав ідею створення дорожнього фонду

Прем'єр-міністр Володимир Гройсман підтримав ідею створення спеціального дорожнього фонду, фінансування якого здійснюватиметься за рахунок акцизів на паливо. Про це він заявив під час інспекції ділянки Обухівської автотраси на Київщині.

Керівник Уряду зазначив, що нині існує кілька джерел фінансування дорожніх робіт - акцизи, місцеві бюджети, Фонд регіонального розвитку. На його думку, ці ресурси можна об'єднати і вивести ситуацію в галузі з критичного стану.

Раніше екс-міністр інфраструктури Андрій Пивоварський заявляв, що створення цільового державного дорожнього фонду дозволить акумулювати до 40 мільярдів гривень.

Володимир Гройсман закликав громадськість контролювати виконання дорожніх робіт, які ведуться по всій країні. Він повідомив, що Кабінет міністрів розраховує цьогоріч спрямувати майже 18 - 19 мільярдів гривень на ремонт і будівництво автомобільних доріг державного та місцевого значення.

Загалом планується реконструювати та побудувати 1700 кілометрів доріг. Це становить близько 10 відсотків протяжності всіх автомобільних трас країни.