Хатія Деканоідзе наполягає на гідній оплаті праці поліцейських

Хатія Деканоідзе наполягає на гідній оплаті праці поліцейських

Глава Національної поліції Хатія Деканоідзе вважає низький рівень зарплат головним викликом, який постав перед відомством. Вона наполягає, що поліцейські повинні отримувати гідну зарплату. А ще керівник правоохоронного відомства розповіла, що незабаром Національна поліція проведе донабір патрульних на службу в містах-мільйонниках. Приміром, у Києві нині бракує близько двохсот патрульних. Крім того, в столиці планують створити додаткові патрульні групи-підкріплення, а якщо вистачить фінансування, патрульних відберуть і для роботи на трасах міжнародного рівня.

Також Хатія Деканоїдзе повідомила, що ініціювала звільнення начальника департаменту протидії наркозлочинності Іллі Ківи через його некоректні висловлювання, зокрема, про бійців АТО. Вона зазначила, що подає документи на звільнення Ківи і дуже сподівається, що міністр підтримає цю пропозицію.

Ківа заявив, що через його боротьбу з наркозлочинністю його можуть вбити, а виконавцем злочину може стати якийсь колишній учасник АТО.  Він також стверджував, що у структурі багатьох держорганів, зокрема, й МВС, є люди, які вживають наркотики.