Світ очікує на створення нового Уряду в Україні

Світ очікує на створення нового Уряду в Україні

Будь-який новосформований український уряд повинен боротися з корупцією і співпрацювати з Міжнародним валютним фондом для подальших реформ. З такою заявою виступив представник міністерства фінансів США, передає DW. За даними американського Мінфіну, впродовж останніх півтора року в Україні досягнуто значного прогресу у втіленні програми МВФ, незважаючи на непрості обставини.

Голова Ради Європи закликав українську владу найближчим часом сформувати новий уряд і прискорити процес реформ. Про це Турбйорн Ягланд заявив журналістам у Брюсселі. За його словами, після поданої заяви про відставку прем’єр-міністра Арсенія Яценюка ситуація в Україні стала вкрай нестабільною. Він наголосив, що реформи судової і пенітенціарної системи, а також децентралізація влади є ключовими факторами у відновленні довіри.

На якнайшвидше формування нового українського уряду сподівається Німеччина. Про це заявив міністр закордонних справ Франк Вальтер-Штайнмайєр. Він зазначив, що лише після  ереформатування Кабінету міністрів можна буде продовжити перемови про майбутнє Донбасу.