Референдум у Нідерландах: наслідки для України

Референдум у Нідерландах: наслідки для України

Президент Єврокомісії Жан-Клод Юнкер обговорив результати нідерландського референдуму щодо асоціації України з Європейським Союзом з лідерами країн ЄС. Напередодні лідери провідних країн спільноти - Німеччини та Франції - запевнили у подальшій підтримці України та реалізації угоди про асоціацію.

Тим часом, експерт бельгійського Центру досліджень європейської політики Майкл Емерсон наголосив, що негативний результат нідерландського референдуму не варто сприймати як особисту поразку.

За його словами, цей референдум став таким собі виявом протесту євроскептиків проти політики ЄС, а не проти України. Угода про асоціацію між Україною і Євросоюзом, що  включає всеосяжну зону вільної торгівлі, діятиме і надалі, наголосив бельгійський експерт.

А заступник голови Адміністрації Президента Костянтин Єлісєєв повідомив сьогодні у Києві про те, що результати референдуму в Нідерландах щодо асоціації між Україною і ЄС не вплинуть на запровадження безвізового режиму між двома сторонами.

За його словами, Україна очікує, що найближчим часом на розгляд Європейського парламенту і Ради ЄС будуть внесені відповідні законодавчі пропозиції щодо запровадження безвізового режиму.