Надія Савченко: день третій...

Надія Савченко: день третій...

Сьогодні третій день сухого голодування незаконно ув'язненої в Росії української льотчиці та народного депутата Надії Савченко, яке вона оголосила 6 квітня. Про стан її здоров'я достеменної інформації немає.

МЗС України продовжує наполягати на допуску українських та європейських медиків до Савченко. Водночас посол із особливих доручень МЗС України Дмитро Кулеба в інтерв'ю журналу "Фокус" зазначив, що після етапування до місця відбування покарання звільнити українську льотчицю буде складніше.

У США вкотре вимагають, аби Росія відпустила Надію Савченко без подальших зволікань. Зокрема,  Представник США в ОБСЄ Даніель Байєр під час засідання Постійної ради у Відні заявив, що Сполучені Штати засуджують подальше утримання українки під вартою з політичних мотивів.

Тим часом, у Надії Савченко вже помітні симптоми зневоднення. Про це на своїй сторінці в "Facebook" повідомив її адвокат Ілля Новіков.

За словами захисника, начальник СІЗО попередив її сьогодні вранці, що в разі необхідності накаже годувати насильно. "У Надії на цей рахунок свої плани", - повідомив адвокат.

Надія Савченко відмовилася передавати свої медичні дані в МЗС Росії. Дозволила надавати їх тільки адвокатам і українським консулам. ЗМІ з посиланням на джерела повідомляли, що Україна готує документи для видачі Савченко для відбування покарання, і також для обміну.

Стало також відомо, що мама Надії Савченко - Марія - пішла до Президента України Петра Порошенка. Про це на своїй сторінці у "Facebook" повідомила сестра української льотчиці Віра Савченко. Мати українки раніше заявила, що для обміну Надії Савченко Росія вимагає визнання Україною її провини.