НАБУ займеться "офшорним скандалом"

НАБУ займеться "офшорним скандалом"

Аналітичні центри Спеціалізованої антикоруппционной прокуратури і Національне Антикорупційне Бюро отримали доручення опрацювати матеріали щодо так званого "офшорного скандалу". Після цього буде вирішено - чи відкривати кримінальне провадження. Про це  в телеефірі повідомив головний антикорупційний прокурор Назар Холодницький.

Нагадаємо: із компанії "Mossack Fonseca" ( Мосак Фонсека) "витекли" документи, які стали основою для гучного міжнародного журналістського розслідування про іменитих власників великих офшорів. Ці документи виявилися в розпорядженні німецької газети "Süddeutsche Zeitung", яка передала їх Міжнародному консорціуму журналістських розслідувань (ICIJ) і Центру із дослідження корупції та організованої злочинності (OCCRP).

Нині з 20 причетних українців опубліковані матеріали про Президента Петра Порошенка, екс-прем'єра Павла Лазаренка, підприємця Мохаммеда Захуре - британського бізнесмена пакистанського походження, який живе і веде бізнес в Україні, очільницю Нацбанку Валерію Гонтарєву та міського голову Одеси Геннадія Труханова.