Українське радіо отримало 17 із 20 заявлених частот

Українське радіо отримало 17 із 20 заявлених частот

17 частот із заявлених 20 отримало Українське радіо за результатами конкурсу на отримання ліцензії. Відповідне рішення ухвалила сьогодні під час чергового засідання Національна рада з питань телебачення і радіомовлення.

Зокрема, невдовзі Українське радіо розпочне своє мовлення в Дніпропетровську на частоті 87,5 мегаерца, на Донбасі у прифронтових Краматорську на частості 102,2 мегагерци та Маріуполі на частості 107,3 мегагерца.

Можна буде слухати "Українське радіо" у Запорізькій області у Мелітополі і Бердянську, у Певомайську на Миколаївщині, Лубнах Полтавської області, у Жашкові Черкаської та в інших населених пунктах у різних регіонах України.

Водночас, не отримало Українське радіо частот в Косові Івано-Франківської області, а також у Борзні і Корюківці Чернігівської області.

За словами представника Нацради з питань телебачення і радіомовлення Сергія Костинського, отримання частот сприятиме розбудові потужної фм-мережі I Каналу Українського радіо, що є однією з головних передумов розвитку суспільного мовлення.