Доля Віктора Шокіна - у руках Парламенту

Доля Віктора Шокіна - у руках Парламенту

Питання щодо подальшого перебування Віктора Шокіна на посаді Генерального прокурора України винятково в руках Верховної Ради, тобто, народних депутатів. Про це заявив прокурор Генпрокуратури Владислав Куценко. За його словами, у справі відставки чинного Генерального прокурора вже зробили все від них залежне сам Віктор Шокін та Президент Петро Порошенко.

Також Владислав Куценко заперечив заяви заступника Генпрокурора, прокурора Одеської області Давіда Сакварелідзе про тиск на співробітників прокуратури, які займаються справою "діамантових прокурорів". За його словами, інформація про звільнення команди заступника генерального прокурора Давида Сакварелідзе не відповідає дійсності.

Владислав Куценко наголосив, що усі прокурори з команди Сакваралідзе отримали попередження про звільнення у зв'язку з ліквідацією структурного підрозділу, в якому вони працювали, з пропозиціями зайняти інші вільні посади.

Водночас Давід Сакварелідзе на своїй сторінці у Фейсбуці заявив, що генпрокурор вже 2 місяці не підписує його подання про перепризначення згаданих співробітників, хоча і обіцяв це зробити. Більше того, їм, за словами Сакварелідзе, кілька днів тому почали вручати повідомлення про звільнення.