Світ відзначає День Здоров'я

Світ відзначає День Здоров'я

Цьогоріч День здоров'я відбувається під гаслом: "Безпека харчових продуктів" і покликаний привернути увагу кожного жителя планети до проблеми якості харчових продуктів та спільних дій  щодо захисту здоров'я та благополуччя людей.

За даними фахівців, щорічно смерть приблизно 2 мільйонів людей, здебільшого дітей, пов'язана з небезпечним харчовими продуктами. А патогенні бактерії, віруси, паразити або хімічні речовини, що містяться в їжі, є причиною тяжких захворювань - від діареї до раку.

У світі до Всесвітнього дня здоров'я приурочено чимало заходів. Відбуваються вони і в Україні. Приміром, у Львові відбудеться кілька подій: символічний Марафон миру, флеш-моб "РУХАНКА" та встановлення унікального рекорду сучасності, а в Ужгороді окрім масової спортивної "Руханки" заплановано флешмоб із запусканням повітряних кульок.

Мета Марафону миру - об'єднати якнайбільше українців у спільному спортивно-масовому заході та у спільному прагненні до миру, а також вкотре нагадати людям, що про своє здоров'я необхідно дбати.