Транзитним перевезенням нічого не перешкоджає

Транзитним перевезенням нічого не перешкоджає

Рух вантажівок між Росією і Україною відбувається безперешкодно, повідомляється на сайті Міністерства транспорту Росії.

"Напередодні ввечері були зафіксовані два епізоди з мирного блокування російських вантажівок. Ця ситуація була оперативно врегульована силами правопорядку. На даний момент всі машини, як російські, так і українські, рухаються без проблем", - повідомляє російський Мінтранс.

Як відомо, напередодні Всеукраїнське об'єднання "Свобода" оголосило про відновлення блокади російських вантажівок на кордоні Львівської області. Однак на сайті організації зазначалося, що "вантажівки проривалися через блокпост" у супроводі поліції. Водночас міністр інфраструктури Андрій Пивоварський заявив, що блокада "фейкова".

Урядовець також повідомив, що віднині українські перевізники зможуть отримувати ліцензію на свою діяльність не виїжджаючи з дому. За словами Андрія Пивоварського, 53 відділення "Укрпошти", де працюватимуть фахівці з відповідними навичками, пересилатимуть надані підприємцями документи і консультуватимуть із дотичних питань.

Тобто їздити до Києва по дозвіл тепер не потрібно, а це значно заощаджує час та гроші перевізника, прибирає посередників та усуває потребу особистого спілкування з чиновниками, а також знижує ризик корупції, переконаний Андрій Пивоварський.