В Україні очікують епідемії грипу

В Україні очікують епідемії грипу

Збільшення кількості людей, які захворіли на грип, свідчить про те, що до кінця тижня в Україні може виникнути епідеміологічна ситуація. Такий прогноз озвучив заступник міністра охорони здоров'я Роман Василишин під час засідання Міжвідомчого оперативного штабу Держкомісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій.

За даними посадовця, кількість смертей від грипу в Україні зросла до 46. Найбільше летальних випадків зафіксовано в Одеській та Вінницькій областях.

Медики закликають громадян звертатись до лікаря в разі підвищення температури тіла до понад 38,5 градусів. Це стосується навіть тих, хто не має помітних проблем зі здоров’ям. На цьому наголосила головний позаштатний спеціаліст Міністерства охорони здоров’я  Ольга Голубовська.

За її словами, тільки лікар може підтвердити захворювання на грип. Що ж до представників груп ризику, до яких належать діти, літні громадяни, вагітні, люди з хронічними захворюваннями і зайвою вагою, то вони мають звертатись по медичну допомогу навіть за меншого перевищення температурної норми.

Найближчим часом в Україну надійдуть спеціальні медичні препарати для лікування хворих на грип, повідомила головний позаштатний спеціаліст Міністерства охорони здоров’я Ольга Голубовська.