ЦВК не в курсі планів Павлограда

ЦВК не в курсі планів Павлограда

Центральна виборча комісія ще не бачила постанови Територіальної виборчої комісії Павлограда на Дніпропетровщині про другий тур виборів, заявив в ефірі одного з телеканалів заступник голови ЦВК Андрій Магера.

За його словами, ця інформація з'ясовується. Раніше стало відомо, що тервиборчком Павлограда вирішив провести другий тур виборів мера.

Тим часом МВС кваліфікувало дії ЦВК щодо скасування другого туру в Павлограді як обмеження виборчих прав громадян і порушення закону про місцеві вибори. Як заявив міністр Арсен Аваков, цю справу внесли до єдиного реєстру досудових розслідувань.

Як відомо, напередодні ЦВК скасувала проведення другого туру виборів мера в цьому місті пославшись на те, що нібито після першого туру за уточненими списками кількість виборців менша за 90 тисяч.

За законом про місцеві вибори, в два тури проводяться вибори у місті, де кількість виборців перевищує таку кількість. Президент Петро Порошенко висловив обурення рішенням ЦВК про скасування другого туру виборів у Павлограді.