Переможниця "Голосу Країни" видала альбом народних пісень

Переможниця "Голосу Країни" видала альбом народних пісень

Переможниця дванадцятого сезону  талант-шоу "Голос Країни" Марія Квітка видала студійний альбом "Дай серцю волю". У ньому співачка представила авторські версії восьми народних пісень.

0:00 0:00
10
1x

Фото: Пресслужба Марії Квітки 

"Наразі виходить мій дебютний музичний альбом під назвою "Дай серцю волю". Цей альбом складається із 8 композицій, що створені на основі старовинних маловідомих українських пісень. Ці пісні як записані мною в експедиціях селами України, так і віднайдені в різноманітних фольклорних збірниках. Хочу зауважити, що всі пісні дещо переосмислені мною. З 2014 року, коли почалася війна, я трохи по-іншому відчуваю і бачу сенси в них, Наприклад, пісня "Лихо" про сокола, який сидить на абсолютно згорілому полі, йдеться про його біль по втраті його домівки. Зараз багато українців відчувають себе так само спустошено, як цей сокіл, так само розгублено і так само жахливо. Їхні будинки, їх життя, їхні села і міста зруйновано. Тому якимось абсолютно новими змістами і сенсами набувають всі ці тексти, інакше відчуваються і проживаються. Для мене цей альбом є своєрідним виспівом всього болю, який зараз накопичується в нас, власне так і з усіма піснями, вони мають нове прочитання. Цим альбомом мені хотілося б, щоб люди відкривали для себе нові грані українського традиційної музики, щоб у них виникло якесь зацікавлення про те, що співали їхні бабусі і дідусі, щоб люди більше досліджували і вивчали, закохувалися в нашу рідну традиційну культуру", — розповіла Марія Квітка в ефірі Радіо Промінь.

Щоб не пропускати кращі українські прем'єри, підписуйтеся на подкаст шоу нової української музики "Селекція" та щоп'ятниці отримуйте на свій смартфон новий епізод програми.