Більше трамваїв і відкритий "Гідропарк": громтранспорт Києва чекають зміни

Більше трамваїв і відкритий "Гідропарк": громтранспорт Києва чекають зміни

На Київщині скорочують тривалість комендантської години, тож зміняться й години роботи громадського транспорту. Як працюватиме наземний транспорт та метро, адже є інформація, що з 1 квітня відновлюється робота станції метро “Гідропарк”? Коли на колії зможуть повернутися трамваї? Про все це Українське радіо дізнавалась в першого заступника голови КМДА Миколи Поворозника.

0:00 0:00
10
1x

Фото: Офіційний портал Києва

 

Як почне працювати громадський транспорт?

 

"Наземний транспорт працюватиме на одну годину довше. Ми коригуємо графік під нове визначення комендантської години, відповідно як метро, так й інший громадський транспорт продовжать свою роботу: метро — до 23.00, наземний транспорт — до 23.30", — розповів Микола Поворозник.

Також, як додав посадовець, з 1 квітня відновлює роботу й станція метро "Гідропарк". Разом з тим, інших змін в роботі громадського транспорту не очікується: "Під час оголошення повітряних тривог, станції метрополітену продовжать працювати об’єкти подвійного призначення. Наземна частина метро працювати під час тривоги не буде, як і до цього". "Щодо "Гідропарку", то ми поступово відновлюємо всю транспортну мережу в місті для того, щоб вона працювала у звичному режимі. Це стосується і метрополітену, і трамваїв, тролейбусів".

Також, як додав Поворозник, на годину довше працюватиме й приміський транспорт, адже на Київщині комендантська година також скорочується: "Минулого разу ми змінювали комендантську годину під Київську область. Це було трохи менше року тому, коли починалися посівні роботи. Був потрібен час на доїзд до робочого місця та потім додому, було встановлено комендантську годину з 23.00 до 5.00 ранку. Зараз же і в Києві, і в області буде з 0.00 до 5.00 години".

 

"Трамваї відновлюють роботу, а метро — оновлюється"

 

"Окремо скажу, що поступово відновлюють роботу й трамваї. Буквально минулого тижня відновилися чотири лінії на Лівому березі", — зазначив Поворозник.

Він додав, що в місто повертається багато людей і влада повинна забезпечити їм комфортне перебування в місті. Саме тому й відновлюється транспортна система Києва, й здійснюється робота щодо оновлення транспортного парку: "Ми будемо, зокрема, оновлювати вагони метрополітену, тому що вони мають свій ресурс використання. Враховуючи, що це основна жила транспорту в місті Києві, ми і змушені, і будемо це робити".

"Ми отримали декілька десятків автобусів від партнерів, проте це невелика кількість, аби вона реально вплинула на роботу громадського транспорту. Також Київ зі свого боку допомагав й місту Дніпру, коли в них була біда, і Херсону", — наголосив посадовець.