Христина Соловій видала саундтрек до мультфільму "Мавка. Лісова пісня"

Христина Соловій видала саундтрек до мультфільму "Мавка. Лісова пісня"

Христина Соловій видала на стрімінгах "Лісову Пісню", що стала саундтреком до анімаційного фільму "Мавка. Лісова Пісня". Хоч екранний образ Мавки відрізняється від першоджерела, "Лісову Пісню" Христина Соловій створила надихаючись поезіями Лесі Українки.

“Коли я отримала запрошення від продюсерів написати саундтрек до мультфільму "Мавка. Лісова пісня", я одразу дуже зраділа і мені дуже важливо було бути в цьому співтворцем. "Лісова пісня" Лесі Українки — це моя настільна книга з дитинства і я була дуже багато разів на виставах у театрі Леся Курбаса і взагалі образ Мавки мій улюблений в українській міфології в українському бестіарії. Я мала мрію бути причетною до створення нової культурної спадщини України, яка є по суті триб'ютом Лесі Українки, але переглядаючи робочі матеріали я зрозуміла, що в анімаційному фільмі історія та образ Мавки зовсім інші, ніж в першоджерелі драми-феєрії, тому я своїм завданням бачила написати пісню лірика і музика якої буде натхнена саме Лесиними поезіями, її стилем слова.  Буквально дуже методично і стратегічно я підійшла до цього. Всю ніч читала поезії, а на ранок народилася в мене моя "Лісова пісня" натхненна всіма поезіями Лесі, тому що я обирала слова які вона використовувала, які вона любила найбільше. Здається з відгуків, що мені великою мірою це вдалося", — розповів Христина Соловій в ефірі шоу "Селекція" на Радіо Промінь.

22 березня концертом у Києві Христина Соловій розпочала свій новий тур Україною. Упродовж весни анонсується ще 8 великих концертів у Черкасах, Кропивницькому, Ужгороді, Мукачево, Новояворівську, Львові, Червонограді та Одесі.

Нагадаємо, у лютому Христина Соловій видала сингл "Чорноморчик".

Щоб не пропускати кращі українські прем'єри, підписуйтеся на подкаст шоу нової української музики "Селекція" та щоп'ятниці отримуйте на свій смартфон свіжий епізод програми.