Мар'яна Головко і Макс Смоголь презентували спільний проєкт Das Wortspiel

Мар'яна Головко і Макс Смоголь презентували спільний проєкт Das Wortspiel

Співачка Мар'яна Головко і гітарист гурту Gouache Макс Смоголь створили дует Das Wortspiel та видали альбом Chapter One. До альбому увійшло 8 треків, написаних під впливом подій, що відбувалися в Україні протягом 2022 року, починаючи із дня повномасштабного вторгнення Росії.

0:00 0:00
10
1x

Фото: Сергій Галушка/Радіо Промінь

"З німецької назва нашого дуету Das Wortspiel перекладається, як гра слів. І це досить символічно, адже саме ліриці, поезії, якісному саунду присвячена вся ця робота. Ми з Максом Смоголем, композитором і саунд-продюсером цього альбому, знайомі та співпрацюємо досить давно, але така спільна робота виходить у нас вперше. Це таке наше спільне висловлювання, наш маніфест цій війні, наша любов до рідної землі, музики та до українського слова. Це спосіб віддячити всім захисницям та захисникам України. І ми дуже сподіваємося на те, що вас чекає цікава подорож поезією улюбленого Іздрика, текстами Ольги Кобилянської, нашими текстами та музикою", — розповіла Мар'яна Головко в ефірі шоу "Селекція" на Радіо Промінь

3 березня на YouTube відбулася прем'єра відео на пісню Livoberezhna дуету Das Wortspiel.

"До альбому Chapter One увійшло 8 треків або композицій, написаних під впливом подій, що відбувалися в Україні протягом 2022 року, починаючи із дня повномасштабного вторгнення Росії. Більшість композицій можна віднести до стилю так званого spoken word. Хоча і пісенні форми в альбомі теж присутні. Зрештою характеризувати стилістику нашої музики мені виявилося досить складно. Це такий собі експеримент на перетині різних музичних напрямків: поп, рок, електроніка, spoken word. Все це приправлено етнічними мотивами. Альбом вийшов дуже чесний,  від душі, а кожен трек передає дуже щирі та сильні емоції. Тож пропоную вам самим його послухати та пережити разом із нами ще раз ту меланхолію, біль, сум, жаль, злість, агресію, під впливом яких ми створювали ці композиції", — розповів Макс Смоголь в ефірі шоу "Селекція" на Радіо Промінь.

 

Щоб не пропускати кращі українські прем'єри, підписуйтеся на подкаст шоу нової української музики "Селекція" та щоп'ятниці отримуйте на свій смартфон свіжий епізод програми.