Ракетний обстріл Запоріжжя: включення журналістки з місця події

Ракетний обстріл Запоріжжя: включення журналістки з місця події

Внаслідок ракетного удару по п’ятиповерхівці у Запоріжжі зруйновано понад 10 квартир з другого до п'ятого поверху. Уламками та вибуховою хвилею пошкоджено сусідні будинки. Рятувальні роботи тривають. Кількість загиблих людей зросла до чотирьох. Більше про ситуацію з місця подій розповіла журналістка Запорізької регіональної редакції Українського Радіо Юлія Сафронова.

Фото: Суспільне Запоріжжя

Сьогодні о 1:32 військові Росії здійснили ракетний обстріл Запоріжжя. Попередньо йдеться про ракети С-300, але інформація уточнюється. Ракета зруйнувала один з під'їздів п’ятиповерхового будинку у центрі міста — з другого по п’ятий поверх. Вщент зруйновано 10 квартир, збитки продовжують підраховувати. 20 людей евакуювали з будинку. 

Фото: Суспільне Запоріжжя

Як повідомляють в Офісі генпрокурора, станом на 10:50 кількість загиблих через удар по Запоріжжю зросла до чотирьох, Восьмеро людей отримали поранення, ще п’ятеро вважаються зниклими безвісті, серед них — дитина.

Мешканець будинку Денис Кіріченко в квартирі був з дружиною і двома синами. Він,  тримаючи на руках врятованого працівниками ДСНС кота Бублика, розповів, що перебуває в шоці і не знає, коли оговтається від цього не знає. "Ми мешкаємо у сусідньому під’їзді, вікна вибило, але стіни не постраждали. Жінка на п’ятому поверсі кричала, а потім перестала… Працівники ДСНС кажуть, що поки нікого не пускатимуть", — каже він.    

Фото: Суспільне Запоріжжя

Наразі працівники ДСНС нікого не пускають у будинок, наголошує журналістка.  Рятувальники розбирають завали і намагаються закрити вікна всім, чим є. Деякі жителі кажуть, що є першочерговість і безпосередньо у постраждалому будинку не всім зараз закрили вікна. Закривають вікна, які винесло вибуховою хвилею, здебільшого у сусідніх будинках, які постраждали менше. 

Фото: Суспільне Запоріжжя

Переважна більшість мешканців заходяться у наметах, які розгорнули ДСНС та Червоний Хрест. Тут могла зігрітися, похарчуватися та отримати психологічну й юридичну допомогу, а також стати на чергу, у випадку, якщо квартиру повністю зруйновано. 


Фото: Суспільне Запоріжжя