Українського радіо

Проєкт "Візія-2033": вплив освіти на міграційні процеси.

Чи можна оцінити вплив освіти на міграційні процеси в Україні та знайти можливості для змін у системі освіти для поліпшення ситуації з відтоком молоді? Які програми та ініціативи в області освіти можуть стати найбільш ефективними для утримання талановитих фахівців в Україні? Чи існує взаємозалежність між системою освіти та економічним розвитком нашої країни? Гість — Василь Воскобойник, президент Асоціації "Всеукраїнська Асоціація компаній з міжнародного працевлаштування".

Ведучі:

У Вашингтоні проходить Форум Free Nations of PostRussia: Розрив Росії та політика Заходу. Гості: Олег Магалецький, організатор Free Nations of PostRussia Forum: Russia’s Rupture and Western Policy (Форум Free Nations of PostRussia: Розрив Росії та політика Заходу); Олег Дунда, депутат "Слуги народу".

Ведучі:

І знов про допомогу від США: Джонсон представив 4 окремих законопроєкти щодо Україні, Ізраїлю, Тайваню та про пріоритети національної безпеки. Білий Дім наполягає на одному спільному для України+Ізраїлю. Чи дійдуть згоди щодо ухвалення пакету допомоги України цього тижня? І на яких умовах? Що наразі відбувається у Конгресі? Як вплинула ситуація з попередньою атакою Ірану на Ізраїль на настрої в політикумі США? Гість: Владислав Фарапонов, голова "Інституту Американістики", аналітик "Інтерньюз-Україна".

Ведучі:

Президент Володимир Зеленський підписав закон про вдосконалення окремих питань мобілізації, військового обліку та проходження військової служби. Нововведення, які передбачає новий закон. Гостя: Ольга Марко, юристка ГО "Юридична сотня".

Ведучі:
16.04.2024 17:07:18 Сьогодні. Вдень

Призначення командувачем ОК "Захід" став бригадний генерал Володимир Шведюк.

Ведучі:

Міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба і глава МЗС Норвегії Еспен Барт Ейде на спільній пресконференції обговорили необхідність розширення норвезької п'ятирічної програми підтримки України, а також участь Норвегії у допомозі Україні в отриманні систем протиповітряної оборони Patriot від інших країн.

Ведучі:

Іранська атака проти Ізраїлю, воєнний аналіз: повний провал, перша спроба чи імітація удару? Як оцінити схожість тактики іранських ударів по Ізраїлю і російських — по Україні. Гість — Олексій Гетьман, військовий аналітик, учасник російсько-української війни.

Ведучі:

Макрон пропонує "олімпійське перемир'я". Що означає така ініціатива на тлі пацифістської позиції інших західних країн? І чи може це працювати в принципі? Гість — Андрій Мартинов, доктор історичних наук, професор, провідний науковий співробітник відділу історії міжнародних відносин і зовнішньої політики України Інституту історії України НАН України.

Ведучі:

Після масштабних російських ударів Агентство відновлення працює над зведенням захисту від дронів та ракет на 22 підстанціях. Чи можна їх захистити, особливо від ракет? І чому це питання виникає зараз? Гість — Геннадій Рябцев, директор спеціальних проєктів у Науково-технічному центрі "Псіхея".

Ведучі:

Енергетичний геноцид: під ударом рф були вже ГЕС, ТЕЦ і газосховища. На черзі — АЕС? Яка справжня мета цих атак? Хто і як хоче мирити Україну з росією? Як російсько-українська війна впливає на велику політику в боротьбі за лідерство на міжнародній арені? Гість — Михайло Гончар, президент Центру глобалістики "Стратегія 21".

Ведучі:

Ведучі українського радіо