Проголосуйте за присвоєння назви "Українського Радіо" скверу в Києві

Проголосуйте за присвоєння назви "Українського Радіо" скверу в Києві

Розпочалося голосування щодо присвоєння назви "Українського Радіо" скверу на вулиці Прорізній у Шевченківському районі міста Києва. Взяти участь у голосуванні можна у мобільному додатку "Київ Цифровий". Опитування триватиме з 14 до 24 травня. Голосувати можуть не лише кияни, а всі, хто авторизований у додатку.

Як взяти участь у голосуванні? 

1. Оновіть або завантажте додаток "Київ Цифровий".

2. Натисніть літеру "К" знизу екрану.

3. У розділі "Електронна демократія" натисніть кнопку "Опитування".

4. Знайдіть запитання "Присвоїти скверу на вулиці Прорізній назву Українського Радіо?", натисніть "Взяти участь"

5. Оберіть "Так" і натисніть "Підтвердити відповідь".

6. Підтвердьте через bank-id або "Дію".

Якщо у вас вже встановлений додаток, то ось пряме посилання на опитування в додатку "Київ Цифровий".

Йдеться про присвоєння назви "Українського радіо" скверу між будинками 3 та 5 на вулиці Прорізній

"Цього року Українське Радіо — перший мовник України, відзначає 100-річний ювілей. Радіостанція, яка разом з усіма українцями переживає вже другу велику війну, і при цьому ні на секунду не припиняла мовлення. Українське радіо не тільки завоювало довіру слухачів як надійне і достовірне джерело інформації, але й стало одним із символів сучасної України. Під час повномасштабного вторгнення росії для багатьох людей в окупації Українське Радіо було єдиним вікном у світ, а декому навіть врятувало життя, адже часто тільки з нашого ефіру можна було дізнатися про евакуаційні маршрути. До 100-річчя Українського Радіо ми запропонували увічнити його у назві скверу поблизу Хрещатику, 26 — адреси, знайомої з дитинства, будинку, звідки вже понад 70 років мовить Українське Радіо. Будемо раді, якщо слухачі підтримають нашу ініціативу і проголосують за неї у додатку "Київ Цифровий", — зазначає виконавчий продюсер Українського Радіо Юрій Табаченко.

Українське Радіо — перше ефірне медіа в Україні зі столітньою історією, яке почало мовити 16 листопада 1924 року. Саме на честь дати початку мовлення Українського Радіо 16 листопада встановлено в Україні як День працівників радіо, телебачення та зв’язку.

Читайте також: Говорить Українське Радіо! — 100 років історії в розповіді Анатолія Табаченка

Українське Радіо відіграло унікальну роль в історії українського державотворення, у становленні незалежності нашої держави, у формуванні історичної свідомості українського народу, а під час військового вторгнення Росії до України, починаючи з 2014 року, — ще й значну роль у зміцненні інформаційної безпеки. 

"Із 2019 року ініціатори перейменування столичних топонімів обов’язково мають консультуватися з громадою. Це допомагає залучати якнайбільше мешканців Києва до змін у місті. Тож зараз дуже зручно голосувати за зміну назви місцевості в онлайн-форматі. Сьогодні розпочалося голосування за найменування скверу на вулиці Прорізній на честь Українського Радіо. Така назва доцільна і через його географічне розташування — поруч із Будинком радіо і з історичної точки зору. Тож уся команда Українського Радіо, Суспільного Мовлення буде вдячна за підтримку і голосування у "Києві Цифровому" за присвоєння скверу на вулиці Прорізній назви "Українського Радіо", — зазначає виконавча продюсерка Українського Радіо Юлія Шелудько.

Сьогодні Українське Радіо — це найбільша радіомережа України, яка налічує понад 200 передавачів, завдяки чому його можна почути навіть на лінії розмежування та тимчасово окупованих територіях. Українське Радіо продовжує мовити навіть під час блекаутів. Відповідно до проведеного опитування новини Українського Радіо отримали найбільший відсоток довіри аудиторії. 

Запрошуємо вас взяти участь в опитуванні та підтримати присвоєння скверу на вулиці Прорізній назви "Українського Радіо". 

Українське Радіо — найпопулярніше розмовне радіо України з найбільшою FM-мережею та флагманський канал Суспільного Мовлення. У 2024 році відзначає століття з початку мовлення. У Києві мовить на частоті 105 FM. З усіма частотами Українського Радіо та лінками на соцмережі Суспільного в регіонах можна ознайомитися за посиланням. Українське Радіо також можна слухати в мобільному застосунку suspilne.radio, на сайті ukr.radio та в мобільному застосунку "Дія".